View previous topic - View next topic |
Author |
Message |
Rafał
|
Posted: 15 Mar 2023 21:41 initial question | |
|
Hej wszystkim,
Znalazłem chyba rozwiązanie przynajmniej problemu braku zasięgu i przerywanych połączeń głosowych. Bramka GSM.
Podłączamy do tego zwykły analogowy telefon z wybieraniem tonowym (nawet sprzed 30 lat) do jednego gniazdka, do drugiego antene (kabelek z fabryczną anteną ma około 2m), do trzeciego zasilacz. I działa. Ma akumulator do podrzymania w przypadku braku zasilania, producent deklaruje 3h rozmowy i 24 czuwania, nie wiem, nie sprawdzałem jeszcze.
Taka antena ma dużo większy uzysk, niż te w komórkach. U mnie póki co działa idealnie a jestem najniżej. Można wreszcie się zawsze dodzwonić i rozmawiać bez zakłoceń.
Próbowałem dziś w Witnicy kupić telefon stacjonarny, ale nie mieli. Wykorzystałem tez co miały poprzednie lokatorki zanim się wprowadziłem. Działa, nic nie przerywa i ten bezcenny odgłos po podniesieniu słuchawki, albo sygnał zajętości.
Bramka GSM kosztuje z dostawą 300 zeta.
Jakby ktoś był zainteresowany to podam szczegóły. |
|
Back to top |
|
 |
|
|
Set bookmark for this topic
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|
Freeboard.at is choosing the fastest connection for you.
server slots: 256/500 |
server load: 21% |
Freeboard.at |
server time: 0.11s |
board activity: 46 |
|